"آی- پد" اولین لوح - رایانه قابل حمل اپل امروز شنبه سوم مارس 2010 و پس از هفته ها انتظار در مدلهای "وای فای" 16، 32 و 64 گیگابایتی وارد بازار آمریکا شد.
به
گزارش خبرگزاری مهر، این مدلهای "وای- فای" براساس حجم هارد دیسک از 499
دلار به بالا عرضه می شوند. علاقه مندان مدلهای با اتصال 3G (اتصال به
اینترنت از طریق سیم کارت موبایل) هنوز باید چند هفته دیگر را منتظر
بمانند.
"آی- پد" به کاربران اجازه می دهد که یک سری از عملیاتها را در
حال حرکت انجام دهند. این عملیاتها عبارتند از: جستجو روی وب، نوشتن،
ارسال و دریافت ایمیل، تماشای فیلم و عکس، گوش دادن به موسیقی، بازی با
بازیهای رایانه ای، خواندن کتابهای الکترونیک و ... .
براساس عقیده
کارشناسان، "آی- پد" می تواند به عنوان یک محصول نوآورانه و یا یک محصول
بی استفاده معرفی شود و بنابراین هیچ حد متوسطی برای آن وجود ندارد.

در طول حدود سه ماه یعنی از 27 ژانویه 2010 که استیو جابز این محصول جدید را معرفی کرد تا روزهای گذشته بسیاری از خبرنگاران روزنامه های مطرح آمریکا به ویژه وال استریت ژورنال، نیویورک تایمز و یو. اس. ای تودی این لوح- رایانه را مورد آزمایش و قضاوت قرار دادند که تقریبا نظر تمام آنها مثبت بود.
هرچند عقیده افرادی چون "بیل گیتس" در مورد این دستگاه چیز دیگری است. به طوری که چند روز پس از معرفی "آی- پد" در 27 ژانویه گذشته بنیانگدار مایکروسافت در مصاحبه ای که در وبلاگ مالی B-Net منتشر شده است گفت: "آی- پد برای موفق شدن باید بیشتر از این شبیه به یک لوح- رایانه باشد."
بیل گیتس افزود: "آی- پد دستگاه زیبایی است اما نسبت به طراحی آن حسودی نمی کنم و به نظرم این سخت افزار برای رسیدن به موفقیت باید دوباره طراحی شود. واضح است که آی- فن نسبت به ویندوز موبایل یک گام رو به جلو بود اما آی- پد دستگاهی نیست که بخواهیم به اندازه کافی درباره آن حرف بزنیم."
بنیانگذار غول نرم افزاری دنیا ادامه داد: "من اعتقاد زیادی به فناوری لمس و سیستمهای پخش کننده دیجیتال دارم اما فکر می کنم که ترکیبی از صدا، قلم و یک صفحه کلید واقعی یا عبارت دیگر یک نت بوک بیشتر مورد علاقه قرار می گیرد. به طور خلاصه وقتی آی- فن را دیدم گفتم: اوه، خدای من! مایکروسافت توان رسیدن به چنین هدفی را ندارد اما این اتفاق با دیدن آی- پد رخ نداد."
مهمترین
ویژگی "آی- پد" استفاده آسان از آن است. در حقیقت برخورداری از یک سیستم
عامل کارآمد، باتری با قابلیت 10 ساعت طول شارژ و صفحه لمسی با حساسیت
بالا از دلایل مهم سهولت استفاده از این سیستم است.
به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران با عرضه "آی- پد" بازار دستگاههای پخش کننده کتابهای الکترونیک می تواند دچار تحولات مهمی شود. در آمریکا رقم این بازار در سال 2006 برابر با 5/0 درصد بود که در سال 2009 با یک رشد سه برابری به 6/1 درصد رسید.
استیو جابز در مراسم رونمایی از "آی- پد"
این درحالی است که به نظر می رسد اولین نشانه های ورود "آی- پد" چندان مثبت نیست به طوری که با اعلام خبر عرضه "آی- پد" شرکت آمازون، تولید کننده پخش کننده کتاب الکترونیک "کیندل" مجبور به افزایش قیمتهای خود شد. این شرکت که 90 درصد از بازار کتاب الکترونیک را در اختیار دارد و تا دیروز تعداد بسیار زیادی از 450 هزار کتاب دیجیتال خود را به قیمت 9/9 دلار می فروخت از امروز این کتابها را به قیمتهای 9/12 و 9/14 دلار عرضه می کند.
بنابراین اگر قیمت کتابهای الکترونیک تا این حد بالا رود بسیاری از مردم ترجیح می دهند که از همان نسخه های کاغذی قدیمی استفاده کنند.
به گزارش مهر، پیش بینی ها نشان می دهد که فروش "آی- پد" تنها در مدت یک روز به 75 میلیون دلار و 25 هزار دستگاه و در مدت یک سال تولید این محصول به 8 تا 10 میلیون دستگاه برسد.
قیمتها و مدلها
قیمت "آی- پد" که از امروز شنبه سوم آوریل وارد بازار آمریکا می شود برای مدل 16 گیگابایتی 499 دلار، برای مدل 32 گیگابایتی 599 دلار و برای مدل 64 گیگابایتی 699 دلار است. قیمت مدلهای "وای- فای" + "نسل سوم موبایل" که قرار است ظرف هفته های آینده عرضه شوند برابر با 629 دلار برای مدل 16 گیگابایتی، 729 دلار برای مدل 32 گیگابایتی و 829 دلار برای مدل 64 گیگابایتی است.
آی- پد روی جلد
خبر ورود "آی- پد" به بازار آمریکا از چنان اهمیتی برخوردار بود که استیو جابز، بنیانگذار اپل و محصول جدید این شرکت در روی جلد مهمترین مجلات دنیا قرار گرفتند. به طوری که دو مجله مهم "نیوزوویک" و "تایم" تصویر روی جلد خود را به این خبر ارائه دادند که این اقدام از اهمیت ورود این لوح- رایانه در بازار فناوریهای ارتباطات و محصولات الکترونیک حکایت دارد.
شب گذشته، استیو جابز مدیر ارشد کمپانی اپل بالای صحنه رفت و رایانه لمسی جدید را که آی پد (iPad) نامگذاری شده بود معرفی کرد.
جابز سخنان خود را با این مطلب آغاز کرد که تاکنون بیش از ۲۵۰ میلیون آی پاد (iPod) به فروش رفته است. او در ادامه گفت اپل بزرگترین فروشنده دستگاههای موبایل در دنیا است.
استیو جابز سخنان خود را با این سوال ادامه داد که آیا می توان بین لپ تاپ و موبایل دستگاه دیگری را فرض کرد؟ سپس او با اعلام ضعف های فراوان نت بوک ها علت ساخته شدن آی پد و مزیت های آنرا اعلام کرد.
از جمله مزیت هایی که جابز برای آی پد برشمرد عبارت بودند از مرور صفحات وب، مشاهده و به اشتراک گذاری تصاویر. همچنین به گفته او امکان دسترسی مستقیم به فروشگاه iTunes، دریافت و ارسال ایمیل، مرتب سازی مخاطبین و تقویم در آی پد وجود دارد.
جابز در حالیکه آی پد را در دست گرفته بود روزنامه نیویورک تایمز را خواند و بر روی نقشه گوگل کلیک کرد. لازم به ذکر است که آی پد امکان پشتیبانی از کلیپ های ویدیویی یوتیوب با فرمت HD را دارد.
پس از نمایش چند فیلم، انجام بازی و مرور عکس های درون آی پد مشخصات سخت افزاری ان معرفی شد که عبارت بودند از:
- ضخامت دستگاه ۰٫۵ اینچ
- وزن دستگاه ۱٫۵ پوند
- صفحه نمایش ۹٫۷ اینچ فناوری IPS
- پردازنده ۱ گیگاهرتز اپل A4
- ظرفیت ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایت
- قابلیت پشتیبانی از فناوری ها ۸۰۲٫۱۱n, WiFi و Bluetooth 2.1
- عمر مفید باطری ۱۰ ساعت
بسیاری از نرم افزارها از هم اکنون برای آی پد جدید ساخته شده اند که برخی از آنها در اندازه بزرگ صفحه به نمایش گذاشته شدند و برخی دیگر در همان اندازه استاندادر کوچک. روزنامه نیویورک تایمز نیز آخرین اخبار خود را مرتباً به آی پد ارسال می کرد و حتی امکان مشاهده یک فایل ویدیویی در متن خبرها وجود داشت.
در پایان استیو جابز قیمت استفاده از خدمات ۳G با استفاده از اپراتور AT&T را اعلام کرد که به قرار زیر بود:
- ۲۵۰ مگابایت ماهیانه برابر ۱۴٫۹۹ دلار.
- بدون محدودیت حجمی ۲۹٫۹۹ دلار.
همچنین قیمت آی پد به شرح زیر است:
ظرفیت ۱۶GB WiFi only $499, WiFi + 3G $629
ظرفیت ۳۲GB WiFi only $599, WiFi + 3G $729
ظرفیت ۶۴GB WiFi only $699, WiFi + 3G $829
اپل همچنین یک کیبورد مخصوص را برای آی پد درست کرده است که در مواقعی که احتیاج به تایپ فراوان دارید بسیار کارآمد خواهد شد.
====================
درحالیکه اخبار فناوری اطلاعات همچنان گرد و خاک بر پا شده توسط شرکت اپل را دنبال می کند، اینطور به نظر میرسد که منتقدان گفتنیهای بسیاری درباره iPad دارند.
ما نیز در وینبتا برای انعکاس نقدهای گرفته شده از محصول جدید اپل، در این مطلب، کاستی ها و دلایل احتمالی شکست این محصول را بررسی میکنیم.
- آی پد چیست؟
ریاست شرکت اپل، آقای استیو جابز در روز چهارشنبه (۸ بهمن) آی پد را محصولی ما بین گوشی هوشمند و یک نتبوک معرفی کرد. وی گفت: “آیا در این میان دستهبندی سومی نیز جای خواهد گرفت؟” وی در ادامه افزود: “برای آنکه دستگاه جدیدی در این میان مورد طبقه بندی قرار گیرد، نیاز است که در اجرای وظایف کلیدی متفاوتی، کارآمدتر ظاهر شود.”
آی پد در واقع گوشی آی فون با صفحه نمایشگر بزرگتری است که قابلیت ۳G آن به سلیقه خریدار بستگی دارد. گذشته از این تعریف، آیپد از پردازنده ۱گیگاهرتزی Apple برخوردار میباشد. خریدار نسبت به نیاز خود می تواند از گزینههای ۱۶،۳۲ و یا ۶۴ گیگابایتی حافظه فلش یکی را انتخاب کند. همچنین این دستگاه از سیستم عامل iPhone OS 3.2 پشتیبانی میکند، به این معنا که از اکثر اپلیکیشنهای ساخته شده برای آی فون/آی پاد میتوانند بر روی این دستگاه اجرا شوند.
- مزایای آی پد چیست؟
مطمئناً این دستگاه، وسیلهای است ما بین یک گوشی هوشمند و نوت بوک. نمایشگر آن در اندازه مناسبی طراحی گردیده است. از کیفیت نور و نمایش خوبی هم نیز برخوردار است. گرایش آی پد به دستگاههای کتاب خوان مشابه نظیر Kindle آمازون، می تواند تهدیدی برای خارج شدن این دستگاهها از بازار محسوب شود. همچنین به نظر میرسد که در اجرای فایل های چند رسانهای و مرور صفحات وب خارقالعاده عمل کند.
- کاستیهای آی پد چیست؟
از کجا شروع کنیم؟ اپل اندازه این دستگاه را عجیب انتخاب کرده است. آی پد خیلی بزرگتر از آن است که بتوان بعنوان یک گوشی همراه از آن استفاده کرد. و حتی خیلی کوچکتر از آن است که بتوانیم از آن انتظار بازدهی یک رایانه را داشته باشیم. نمایشگر این دستگاه در اندازههای ۴:۳ اینچی می باشد درحالیکه شمایل استاندارد گدجتهای درون بازر تقریبا بر روی اندازه ۱۶:۹ توافق کردهاند. به این ترتیب برای پخش ویدیو مناسب به نظر نمیآید.
دوماً iPad را نمیتوان «چند کاره» استفاده کرد. این دستگاه قابلیت Multitasking ندارد. در واقع نمیتوانید یک نقشه را با توضیحات ایمیلتان بررسی کنید. نمیتوانید تصویر ویدیویی و یک صفحه وب را در کنار هم اجرا کنید. کاربر میبایست از اپلیکیشن در حال اجرا خروج کند و برنامه بعدی مورد نظر خود را باز نماید (مشابه آی فون). همچنین اپل از ارائه فلش (Flash Player) بر روی این دستگاه سر باز زده است. به این معنا که صفحات وب بسیاری قادر به نمایش در آیپد نخواهند بود.
آی پد قادر به اتصال به هیچگونه کابل سریالی USB نیست و برای این منظور نیاز به خرید یک آداپتور خواهید داشت.
و شاید ضعیفترین شاخص این دستگاه، نبود یک دوربین است. دوربین امروزه در همه تلفنهای همراه اجباری است و بازار نشان داده است که نوتبوک ها نیز به سرعت در حال ارتقاء به دوربین هستند. اگر اپل قادر است که یک دوربین را در دستگاه iPod Nano جای دهد، چطور ممکن است که نتوانند بر روی iPad آنرا پیادهسازی نمایند؟
- آیا iPad ارزش خرید دارد؟
برای این سوال، راه آسانی برای جواب وجود ندارد. جواب این سوال بطور کامل به وضعیت شما مرتبط میباشد. اگر شما یک گوشی هوشمند آیفون یا آندروید دارید و در کنار آن از یک نوت بوک سبک نیز استفاده میکنید. جواب من “خیر” میباشد.
اگر شما گوشی همراه هوشمندی ندارید و فکر میکنید که در کنار ایجاد مکلمات تلفنی، میخواهید گردشی هم در صفحات وب بزنید و به فایلهای چند رسانهای نیز بپردازید اما از نتبوک خاطره خوبی ندارید، شاید در این وضعیت باید به خرید این دستگاه فکر کنید.
آی پد دستگاهی نیست که شما بخواهید از آن بر سر میز شام استفاده کنید! اما شاید وسیله بسیار مناسبی باشد برای افراد خانواده تا به طرز سریعی به اینترنت دسترسی پیدا کنند و در هرکجای خانه ایمیل های خود را پردازش نمایند.
- موفقیت فروش آی پد تا چه اندازه خواهد بود؟
سوال خوبی است. اپل پس از کسب سهم گستردهای در بازار تلفن همراه، بخوبی معروف شده است. اما من احساس نمیکنم که نسل اول این دستگاه فروش چشمگیری در رقابت با تلفنهای همراه و نوتبوک ها داشته باشد. پس از ارائه این دستگاه، خواندن نظرات و خبرهای پیرامون این دستگاه این عقیده را به نظر خواننده خواهد رساند که اپل بیشتر از آنکه کاربران را غافلگیر نماید، اینبار همه را ناکام رها کرده است.
آیا ارائه Nintendo Wii را بخاطر میآورید؟ منتقدان بسیاری مطمئن بودند که این کنسول فروش مناسبی نخواهد داشت اما غافلگیرانه شرکت نینتندو براحتی صاحب رسم و سهم در بازار کنسولهای بازی شد و تنها دلیل خرید بیشمار این دستگاه، کنترلگر بینظیر آن معرفی شد. آی پد از وجود چنین قابلیتی محروم است. آی پد فاقد قابلیت نمونه است و نوآوری در آن دیده نمیشود که خریداران را به هیجان درآورد.
شاید باید صبر کرد و دید برنامه نویسان چگونه میتوانند با ساخت اپلیکیشنها به محبوبیت این دستگاه در بازار کمک کنند.